top of page
Læs vores blog - Alle kan ryge mad
Søg


Så nemt kan du koldrøge din egen mad
Hobbyrøgeriet Normann er en komplet løsning til koldrøgning af mad Røgning af mad er mere populært end nogensinde Røgning af mad er i høj kurs som aldrig før, men mange synes, det er besværligt at bygge deres eget røgeri. Nu tilbyder Matrøyk AS det norskudviklede Hobbyrøgeriet Normann – et røgeri, der gør røgning af mad så nemt, at alle kan være med. – Vores motto er, at alle skal kunne røge deres egen mad. Indtil videre har det passet helt perfekt, siger daglig leder Mari Be
Berg Holding
26. okt.2 min læsning


Denne røgudvikler laver røg af simple træklodser
Røgudvikleren fra Matrøyk laver røg af simple træklodser. Det bliver ikke nemmere. Røg dit eget bacon til påskefrokosten Nu kan du røge dit eget bacon til påskefrokosten. Alt du behøver er Hobbyrøgeriet Normann, adgang til strøm og simple røgklodser af træ. – Da vi udviklede Hobbyrøgeriet Normann, ønskede vi at finde en norsk producent, der kunne fremstille en røgudvikler af høj kvalitet med lav brugerbarriere. Denne røgudvikler er så enkel, at alle kan bruge den, siger Mari
Berg Holding
26. okt.3 min læsning


Matrøyk reducerer miljøpåvirkningen og køber klimakvoter
Matrøyk sælger Hobbyrøgeriet Normann til nordmænd med interesse for mad baseret på norske traditioner. Nu styrker virksomheden sin miljøprofil og køber klimakvoter for at blive klimaneutral. – Matrøyk har siden 2003 produceret Hobbyrøgeriet Normann. Det er et røgeri, der gør det muligt for alle madentusiaster at røge deres egen mad. Mange af vores kunder går på jagt eller fanger deres egen fisk. Vi er optagede af at tage vare på den natur, som vores kunder bruger deres fritid
Berg Holding
26. okt.2 min læsning


VIA Færder – en leverandør med et meningsfuldt samfundsansvar
Stadig flere nordmænd køber Hobbyrøgeriet Normann – og det giver meningsfulde arbejdsopgaver hos opkvalificeringsvirksomheden VIA Færder på Nøtterøy i Norge. VIA Færder hjælper mennesker i arbejde gennem specialtilpasset ungdomsuddannelse, arbejdsforberedende træning og varigt tilrettelagt beskæftigelse. Medarbejderne i den lille virksomhed på Nøtterøy producerer mad, industriprodukter og trævarer, og leverer tjenester til både private og offentlige aktører. Nu har kunder ove
Berg Holding
26. okt.3 min læsning


- Undgå 'sort røg', når du røger mad
Røgning af mad giver god smag og længere holdbarhed – men ren røg er nøglen til det bedste resultat. Det får du med den norskproducerede røgudvikler fra Matrøyk på kun 28 watt. Flere og flere madentusiaster i Norge ønsker at røge laks, bacon eller andre råvarer, som de kan servere til morgenmad, frokost eller aftensmad. – Vi har aldrig oplevet større interesse for røgning af mad end i 2019. Sidste år solgte vi Hobbyrøgeriet Normann med vores norskproducerede røgudvikler til m
Berg Holding
26. okt.3 min læsning


Sådan røger vi vores eget lammeribben til jul
Mari Berg og hendes mand Øyvind serverer altid røget lammeribben, når familien samles til jul. Allerbedst smager det, når de har røget det selv. Hver jul samles familien hos Mari og Øyvind Berg på idylliske Dyrøy i Midt-Troms. I sommerhuset ved havet nyder de rolige juledage, og når julemiddagen skal tilberedes, finder de frem det bedste, de har. Da kommer det hjemmerøgede lammeribben på bordet. – Hele familien elsker røget lammeribben til jul. Det har vi serveret hvert år si
Berg Holding
26. okt.3 min læsning


Sådan laver du din egen røget laks
Du kan nemt lave din egen røget laks med Hobbyrøgeriet Normann. Her er opskriften, du skal bruge for at røge din egen laks derhjemme eller i sommerhuset Røgning af mad bliver stadig mere populært i Norge. Mange drømmer om at røge den laks, de selv har fanget eller købt i butikken. Samtidig er de usikre på, hvordan de kommer i gang. – Alle kan røge deres egen mad, men der er nogle enkle ting, man skal gøre, før man er klar til at gå i gang, siger Mari Berg, daglig leder i Matr
Berg Holding
26. okt.3 min læsning


Koldrøgning af fisk og skaldyr
Fisk er et fremragende og enkelt valg til koldrøgning på grund af sin relativt løse konsistens, som absorberer røgsmag godt. De fleste fisketyper egner sig til røgning, men det bedste resultat opnås med fedtholdige fisk som laks, makrel og sild. Fedtet hjælper med at holde fisken saftig under røgningen. Skaldyr er også velegnede til koldrøgning, da processen fremhæver den fine smag fra havet. Røgning ved lave temperaturer giver skaldyrene en saftig smag og fast tekstur. Eksem
Berg Holding
26. okt.2 min læsning


Sådan koldrøger du urfugl og tjur
Jagtsæsonen for skovfugle byder på en række smagfulde madoplevelser. Koldrøgning er en enkel, men effektiv metode, der forstærker kødets vildtsmag og afspejler skovens essens. Koldrøget urfugl er en favorit hos mange, men det er også muligt at koldrøge både orrfugl og tjur. Med tilbehør som tyttebærsyltetøj og koldrøget svamp får du en komplet og smagfuld ret. I denne artikel kan du læse om røgprocessen for urfugl og tjur – samt få idéer og inspiration til forskelligt tilbehø
Berg Holding
26. okt.3 min læsning
bottom of page

