top of page

- Undgå 'sort røg', når du røger mad


Kaldrøyking av bacon

Røgning af mad giver god smag og længere holdbarhed – men ren røg er nøglen til det bedste resultat. Det får du med den norskproducerede røgudvikler fra Matrøyk på kun 28 watt.


Flere og flere madentusiaster i Norge ønsker at røge laks, bacon eller andre råvarer, som de kan servere til morgenmad, frokost eller aftensmad.


– Vi har aldrig oplevet større interesse for røgning af mad end i 2019. Sidste år solgte vi Hobbyrøgeriet Normann med vores norskproducerede røgudvikler til madinteresserede over hele Norge. Vi er glade for, at stadig flere nordmænd får mulighed for at have koldrøgning som hobby, siger daglig leder Mari Berg hos Matrøyk.


Røykutvikler fra Matrøyk
Mari Berg med røykutvikleren fra Matrøyk.

Alle kan røge mad

Mange oplever røgning af mad som lidt kompliceret. Men det er Mari Berg fra Matrøyk ikke enig i.



– Hos Matrøyk har vi sat os som mål at vise, at alle kan røge deres egen mad. Derfor er Hobbyrøgeriet Normann en komplet løsning, der gør det nemt at komme i gang. Det er ikke nødvendigt at opsætte ovn, lægge rør langs jorden eller bygge et røgehus for at lave røget laks. Vi leverer en superenkel røgudvikler og et komplet røgehus, som du nemt kan samle selv, siger Berg.


Les mer: Så nemt kan du røge din egen mad


– Hvad er den største udfordring for at opnå et godt resultat?


– Røgning af mad kræver nogle enkle forberedelser i forhold til saltning og tørring af råvarerne. Det kan alle finde ud af. Det, du skal være opmærksom på, er at undgå "sort røg", når du laver den røg, der skal ind i røgehuset. Der skal ikke meget røg til for at give smag til maden. Den bedste røg er kold og så lys, at du næsten ikke kan se den, siger Berg.


Røykutvikler med røykeklosse av tre
Røykutvikleren lager røyk av røykeklosser av tre. Disse kan du enkelt lage selv.

Svært ved at kontrollere røgen


Mens mange godt kan lide smagen af brændte pølser over bål, skal den mad, du koldrøger, tilføres så ren røg som muligt – og uden at temperaturen i røgehuset overstiger 32 grader. Det kræver tørt brænde og god kontrol over varmen.


– Vi bliver ofte kontaktet af personer, der har svært ved at kontrollere røgen i deres røgeri. Nogle oplever, at flisen brænder ujævnt og giver for meget røg og varme. Andre spørger, om der findes alternativer til den flisbrænder eller brændeovn, de bruger i dag. Det gør der, siger Berg.


Ren, kold røg

For at gøre det så enkelt som muligt at producere ren, kold røg har Matrøyk udviklet en norskproduceret røgudvikler med et varmeelement på kun 28 watt. Røgudvikleren tilsluttes strøm og producerer ren røg fra træklodser, der placeres direkte på varmeelementet.


– Røgudvikleren er så enkel, at alle kan bruge den. Vi har valgt en wattstyrke, der giver den reneste forbrænding af træklodsen. Det kræver, at varmen fra elementet er stabil og ikke for høj, siger Berg og tilføjer.


Video: Røgudvikleren fra Matrøyk er kun 28 watt og producerer ren, kold røg


– Der findes røgudviklere på markedet, som ligner vores, men med langt højere wattstyrke. Du bør sikre dig, at den røgudvikler, du vælger, leverer stabil og lav varme. Så kan du være tryg ved, at røgen bliver så kold og ren, som den bør være, når du skal tilberede mad.


Les mer: Her kan du købe røgudvikleren fra Matrøyk



 
 
 

Kommentarer


Foodsmoke International ApS

Tlf.: 46 91 46 91 e-mail; post@matroyk.no

 

Privatliv

 

Hobbyrøykeriet Normann og Røykutvikleren er internationalt designbeskyttet gennem "The International Bureau of the World Intellectual Property Organization (WIPO)" med registreringsnumrene DM/206323 og DM/209831. Kopiering af produkterne er ikke tilladt.

Vores produkter udvikles og fornyes løbende. Vi forbeholder os derfor retten til at foretage produktændringer, der kan afvige fra præsentationer og billeder i både onlinebutikken og på hjemmesiden .

bottom of page