Koldrøgning af Turan
Med sin solide viden og lange erfaring er Turan ekspert i at ryge og konservere mad. Han driver blandt andet en online madlavningsskole kaldet Coldsmoking Digitial Cookery School , hvor han deler alt om madrøgning og konservering af kød. Derudover har han skrevet to bøger om madrøgning og konservering, hvoraf bogen Madrøgning - en praktisk guide kan bestilles her.
Turan har i årevis undervist tusindvis af elever på deres fysiske madlavningsskole, samt arbejdet med tv-produktionsselskaber og kendiskokke. Han har arbejdet med Jamie Olivers lærlinge på Fifteen, lært Nadiya Hussein at ryge fisk derhjemme og været konsulent for BBC's tv-program "Victoria Slum".

Her kan du se og blive inspireret af nogle videoer fra Turan, hvor han bruger Hobbyrøykeriet Normann til at koldrøge æg og forskellige typer ost som Edam, Stilton, Camembert og Brie.
Koldrøgede æg
Ingredienser: 6 æg
Rygetid: 18 timer
Procedure:
Kog æggene, indtil de er blødkogte (en blanding af blødkogte og hårdkogte), cirka 7 minutter. Skyl dem i koldt vand og lad dem køle lidt af i køleskabet.
Pil æggene og læg dem på en rist i rygeovnen. Placer røggeneratoren på den keramiske flise, placer en røgblok på den, og luk den nederste dør. Tilslut røggeneratoren til strømforsyningen, og luk den øverste dør på rygeovnen.
Koldrøget ost
Ingredienser: Edam, Camembert og Stilton
Rygetid: 4 timer
Procedure:
Fjern papiret fra osten, og placer den på en rist, så røgen fordeler sig jævnt på alle sider. Placer risten i rygeovnen. Sæt røggeneratoren på den keramiske flise, placer en røgblok på den, og luk den nederste dør. Tilslut røggeneratoren til strømforsyningen, og luk den øverste dør på rygeovnen.
Når osten er færdig med at ryge, pakkes den ind i husholdningsfilm og stilles i køleskabet i 24 timer.
Koldrøget Brie
Ingredienser: 500 g Brie
Rygetid: 18 timer
Procedure:
Fjern papiret fra osten, og placer den på en rist i rygeovnen. Sæt røggeneratoren på den keramiske flise, placer en røgblok på den, og luk den nederste dør. Tilslut røggeneratoren til strøm, og luk den øverste dør på rygeovnen.
Når osten er færdig med at ryge, pakkes den tilbage i emballagen eller madpapiret. Stil osten i køleskabet i cirka 12 timer, og lad den derefter nå stuetemperatur i cirka 1 time før servering.

