top of page

Alle kan ryge mad

matroyk_logo_negativ-1200px.png

Inspiration og vejledning

Hobbyrøgeri Normann

Kan du lide røget laks eller bacon? Normann hobbyrøgeriet er en komplet løsning til koldrøgning af mad derhjemme eller i sommerhuset. Med det massive granrøgeri, den norskproducerede røggenerator og enkle trærøgerblokke har du alt, hvad du behøver for at komme i gang. Det bliver ikke nemmere. Røgeriet leveres også med ophængningspinde, praktiske ophængningskroge og net til brug ved tørring af ingredienserne. Husk, at alle kan røge mad.

Læs vores guide til rygning af mad

Det udendørs tørrehus ved kysten

Klik på billedet

De fleste kan ryges

Kun din fantasi sætter grænser for, hvilke ingredienser du kan ryge i Hobbyrøykeriet Normann. Du er velkommen til at eksperimentere med ingredienser, du finder spændende. Du kan måske støde på en ny smag, der vil forbedre dit måltid. Husk, at alle kan ryge mad :-)

Sådan salter du din laks inden rygning

Saltblanding: Groft salt og sukker. Bland 1/10 sukker i det grove salt. Tid i salt: 4-5 timer

 

Procedure; Brug en stor beholder. Dæk bunden af saltbeholderen med saltblandingen. Læg laksen med skindsiden nedad. Drys salt over og gnid den forsigtigt ind. Dæk fisken med salt, så den er helt dækket. Sæt låg på og hold beholderen kølig, mens du salter.

Sådan tørrer du din laks før rygning

Tørretid: 1-2 dage

Procedure;

Skyl eventuelle saltrester af med rindende vand og tør med et stykke køkkenrulle. Placer Hobbyrøykeriet Normann i lufteposition og hæng laksen op. Brug de øvre og nedre netrammer. Lad laksen hænge til tørre, indtil den har en tør overflade. Når laksen er helt tør, kan den ryges.

Sådan ryger du laks selv

Rygetid: 5-7 timer

Procedure;

Hæng laksefileterne op med de medfølgende kroge. Placer røggeneratoren på den keramiske flise, placer en røgblok på den, og luk den nederste dør. Tilslut røggeneratoren til strømforsyningen. Luk derefter den øverste dør på røgeovnen. En røgblok vil producere røg i ca. 1,5 time.

Sådan saltler du din bacon

Tid laks saltet bacon: 20 timer

Procedure;

Brug 1 dl salt pr. 10 dl vand. Tilsæt gerne sukker svarende til 10 procent af saltmængden. Varm vand, salt og sukker op til kogepunktet, så salt og sukker er godt blandet i vandet. Stil derefter bradepanden til afkøling, indtil temperaturen er 4 grader celsius. Læg ribbenstykket på, og sørg for, at bradepanden dækker ingrediensen helt.

Sådan ryger du bacon selv

Rygetid: 10-12 timer

Procedure;

Brug de medfølgende kroge til at hænge baconen op. Placer røggeneratoren på den keramiske flise, placer en røgblok på den, og luk den nederste dør. Tilslut røggeneratoren til strømforsyningen. Luk derefter den øverste dør på rygeren. En røgblok producerer røg i ca. 1,5 time.

Sådan fungerer røggeneratoren

Røggeneratoren fra Matrøyk skaber røg fra træklodser. Hver røgblok genererer røg i cirka 1,5 time. Placer røggeneratoren på den keramiske flise, placer en passende røgblok på den, og tilslut den til strøm. Røggeneratoren vil derefter opvarme træklodsen, og røgeriet vil blive fyldt med hvid røg.

Foodsmoke International ApS

Tlf.: 46 91 46 91 e-mail; post@matroyk.no

 

Privatliv

 

Hobbyrøykeriet Normann og Røykutvikleren er internationalt designbeskyttet gennem "The International Bureau of the World Intellectual Property Organization (WIPO)" med registreringsnumrene DM/206323 og DM/209831. Kopiering af produkterne er ikke tilladt.

Vores produkter udvikles og fornyes løbende. Vi forbeholder os derfor retten til at foretage produktændringer, der kan afvige fra præsentationer og billeder i både onlinebutikken og på hjemmesiden .

bottom of page