Denne røgudvikler laver røg af simple træklodser
- Berg Holding

- 26. okt.
- 3 min læsning

Røg dit eget bacon til påskefrokosten
Nu kan du røge dit eget bacon til påskefrokosten. Alt du behøver er Hobbyrøgeriet Normann, adgang til strøm og simple røgklodser af træ.
– Da vi udviklede Hobbyrøgeriet Normann, ønskede vi at finde en norsk producent, der kunne fremstille en røgudvikler af høj kvalitet med lav brugerbarriere. Denne røgudvikler er så enkel, at alle kan bruge den, siger Mari Berg, daglig leder i Matrøyk AS.
Strenge krav til kvalitet
Valget af producent blev baseret på nogle vigtige kvalitetskriterier, som skulle opfyldes.
– Vi stillede krav om, at røgudvikleren skulle være af høj kvalitet, nem at bruge og have lav wattstyrke, så temperaturen i røgehuset ikke bliver for høj. Heldigvis fandt vi en producent, der opfyldte alle disse krav, siger Berg.

Komplet løsning
Sammen med sin mand Øyvind har hun udviklet Hobbyrøgeriet Normann efter en model, som Øyvinds far, Normann Berg, har lavet. Resultatet er et røgeri, der gør det nemt at give kød, fisk og andre råvarer et ekstra pift, før de serveres i hyggelige selskaber hjemme eller i sommerhuset.
– Det gode ved Hobbyrøgeriet Normann er, at det er en komplet løsning til røgning af mad, som er nem at bruge. Når røgehuset er på plads, skal man blot placere røgudvikleren på den keramiske flise i bunden af huset og tilslutte strømmen, siger Berg.
Her kan du købe Hobbyrøgeriet Normann
Røgklodser af træ
I hånden holder hun den blanke røgudvikler i rustfrit stål, som stadig flere nordmænd sværger til, når de skal røge mad. Røgudvikleren har et varmeelement, der er nøje udviklet til at producere en jævn og svag varme.

– Røgklodserne lægges direkte på varmeelementet. Efter nogle minutter begynder varmen fra elementet at få træet til at ulme. Det er vigtigt, at det ikke bliver for varmt. I denne røgudvikler skal du bruge røgklodser af træ – ikke briketter, som nogle andre røgudviklere benytter. Vi anbefaler træsorter som elletræ, bøg, æbletræ, eg, enebær og birk. Det er spændende at eksperimentere med forskellige røgsmage, siger Berg.
Her er de tekniske detaljer for røgudvikleren.
Brug ikke gran eller fyr
Der er visse træsorter, du ikke bør bruge, når du røger mad.
– Vi anbefaler ikke, at du bruger gran eller fyr. Røgen fra disse træsorter indeholder tjære og andre skadelige stoffer, som vi ikke ønsker i maden, siger Berg.

Lav dine egne røgklodser
Hvis du har adgang til egen skov, kan du sagtens lave dine egne røgklodser til røgudvikleren. Klodserne bør have en tykkelse på 2 til 2,5 cm og en diameter på 5–7 cm. For at røgen skal sprede sig lettere, kan du også bore et hul på 5 mm midt i klodsen.

– Nogle af vores kunder laver deres egne røgklodser, men du kan også købe dem i webshoppen på matroyk.no, siger Berg.
Pakketilbud
Hvis du køber røgudvikleren alene, koster den 1695 kroner inkl. moms og fragt. Hvis du bestiller Hobbyrøgeriet Normann, indgår røgudvikleren i prisen på 4485 kroner inkl. moms og fragt.
Læs mere om Hobbyrøgeriet Normann og den norskproducerede røgudvikler på www.matroyk.no





Kommentarer